Ingenieursstudenten van de UGent Campus Kortrijk creëren slimme producten van de toekomst in samenwerking met Vlaamse bedrijven.

Het chemisch bestrijden van onkruid wordt verleden tijd met de AI gestuurde robo-wieder. De oogst kan vervolgens via autonome elektrische bootjes naar de stad gevoerd worden. Ondertussen meet ons DIY sensing systeem real-time het micro-klimaat in jouw bos en deelt dit wereldwijd. Andere sensing systemen meten de bio-gegevens van kinderen met epilepsie of gebruiken je hartslag tijdens het dansen als input signaal voor de DJ om zo volledig in sync te zijn met het publiek. Tijdens de beurs kom je tevens oog in oog te staan met artificiële longen die jouw ademritme overnemen en je geleidelijk tot rust brengen of kijk je door een VR periscoop en zie je alle opkomende events van de Arhus bibliotheel tot leven komen.

Deze en andere toekomstige producten worden op 29 januari 2019 om 16u30 voorgesteld tijdens een interactieve demobeurs in het Industrial Design Center op de UGent Campus Kortrijk. De beurs wordt voorafgegaan door een inspirerende lezing (om 16u) van uitvinder/professor Maarten Weyn die reeds in Team Sheire gelijkaardige producten maakte.

Op de UGent Campus Kortrijk primeert een creatieve en ondernemende houding die we dankzij een succesvolle samenwerking tussen studenten industrieel ingenieur Industrieel ontwerpen en Elektronica-ICT kunnen omzetten tot innovatieve producten. De studenten leren hands-on om nieuwe interactieve producten te ontwerpen door ze ook effectief te bouwen en iteratief te verbeteren. De lesomgeving is als een creatieve zandbak van tools, waar de studenten worden gecoacht en gemotiveerd om hun ideeën te realiseren. Ook  lokale bedrijven kunnen voorstellen indienen bij de UGent Campus Kortrijk. Na één semester komen de studenten met hun werkende prototypes voor de dag die al dan niet verder worden uitgewerkt.

Contactpersonen

Prof. Jelle Saldien (Jelle.Saldien@UGent.be), Prof. Francis wyffels (Francis.wyffels@UGent.be) en Prof. Steven Verstockt (Steven.Verstockt@UGent.be)

Bekijk hier de promofilmpjes van vorige jaren: https://vimeo.com/user16465729

Industrial Design Center – Marksesteenweg 58, Kortrijk
Let op voor de werken! Meer info