Deze categorie vertegenwoordigt het leeuwendeel van de gebruikersgroep. Zoals de titel reeds laat uitschijnen ontwikkelen en ontwerpen deze bedrijven producten die op de (lokale) markt terecht komen. De zorgsector is een belangrijke afzetmarkt voor het grootste deel van de bedrijven.

Haelvoet [MO]

Haelvoet produceert comfortabele, elegante en duurzame meubelen voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen. Alle meubelen zijn eigen unieke creaties, ontwikkeld met oog voor design, kwaliteit en ergonomie zowel voor de patiënt als voor de zorgverstrekker.

LS Bedding [MO]

De LS Bedding groep ontwerpt, fabriceert en vermarkt differentiërende, hoog-kwalitatieve en ergonomisch verantwoorde slaapconcepten en -systemen die een relevante oplossing bieden voor specifieke doelgroepen in de slaapcomfort markt. De groep heeft verschillende afdelingen in Vlaanderen.

CD Construct [MO]

Deze Roeselaarse KMO ontwerpt en produceert roestvast stalen constructies. Er is een grote afzetmarkt in restaurants met de verdeling grootkeuken toestellen. Het bedrijf verkoopt meer en meer in de zorgcentra en een op maat gemaakt product begint een vereiste te worden.

Stillemans [MO]

Vanuit Zellik bereiken de kunststoffen geëxtrudeerde profielen van Stillemans een grote doelgroep. Momenteel zet het bedrijf de stap naar geavanceerde geïntegreerde elektronica, waar ondersteuning welkom is. Het familiebedrijf, reeds de derde generatie, heeft een wereldwijde afzetmarkt.

Niko

Niko ontwikkelt oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Het bedrijf zet slimme en geconnecteerde technologieën in om minder energie te verbruiken en het lichtcomfort en de veiligheid te verhogen. Om een antwoord te bieden op de noden van de markt investeert het sterk in innovatie en design, dit zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas en werd opgericht in 1919. Vandaag telt het 750 werknemers en is het actief in 12 Europese landen. In 2016 realiseerde Niko een omzet van zo’n 160 miljoen euro.

Moov-IT

Moov-IT heeft op basis van drie jaar wereldwijd onderzoek een methodologie ontwikkeld die het welzijn van de medewerkers op het werk onder handen neemt. De aanpak van Moov-IT is uniek omdat het niet alleen bijdraagt aan de gezondheid van de medewerkers maar ook aan hun onderlinge connectie, productiviteit en motivatie. Dankzij de Moov-IT ‘ambassador based motivation’ techniek, wordt een community gecreëerd die leeft. Deze community zorgt ervoor dat alle gezondheidsinitiatieven van uw bedrijf hun effect blijven behouden op lange termijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat u niet alleen de sportieve en gezonde medewerkers bereikt, maar ook diegenen die een duwtje in de rug nodig hebben. Bovendien kan uw bedrijf ten alle tijden volgen hoe het met de gezondheid uw werknemers is gesteld.

UnitronGroup

De UnitronGroup is een internationale groep van bedrijven die telecommunicatie, multimedia en Internet-of-Things applicaties ontwikkelt, produceert en verkoopt. Ons sterk onderzoeks- en ontwikkelingsteam, met expertise in radiofrequentie engineering, bouwt geconnecteerde oplossingen die op alle continenten worden gebruikt. Door kernwaarden als connectiviteit, flexibiliteit en innovatie te promoten, heeft de UnitronGroup de ambitie om verder te groeien als een hightechbedrijf dat elektronische apparatuur levert aan een breed scala van markten. Als strategische partner ontwikkelen we oplossingen op basis van marktbehoeften. Ons flexibele team biedt voor iedere ontwikkeling een op maat gemaakte oplossing. Unitron’s oplossingen zijn beschikbaar voor OEM-klanten (Original Equipment Manufacturer) en tv-operatoren onder hun eigen merknamen. Installateurs en klanten hebben toegang tot onze ‘Johansson’ merkproducten via een wereldwijd netwerk van distributeurs. Onze expertise omvat onder andere Digitale Modulaire Headends, RF producten en accessoires, programmeerbare filterversterkers (profiler), Internet-of-Things, Wi-Fi en geconnecteerde oplossingen.